Helseteknologiordninga

Hva er Helseteknologiordninga? 

Helseteknologiordninga er et tiltak som skal bidra til å digitalisere og forbedre helse- og omsorgstjenesten i kommunene. Ordningen gir kommunene en mulighet til å investere i helseteknologi som kan øke kvaliteten, effektiviteten og brukertilfredsheten i tjenesten. Tilskuddet kan brukes til å anskaffe, utprøve og innføre velferdsteknologi, digital hjemmeoppfølging og journalløsninger. 

Hvem kan søke om penger i Helseteknologiordninga? 

Alle kommuner og fylkeskommuner kan søke om penger i Helseteknologiordninga. Det er en fordel om kommunene samarbeider med andre kommuner eller helseforetak om å søke om tilskudd. Søknadsfristen er 15. januar 2024.

Hvor søker man om penger? 

Man søker om penger ved å sende inn en elektronisk søknad til Helsedirektoratet via Altinn. Regelverket for tilskuddsordningen samt lenke til søknadsskjema på Altinn er nå publisert på Helsedirektoratets nettsider. Her finnes detaljert informasjon om blant annet tildelingskriterier og hva som må inkluderes i søknaden, praktisk informasjon om søknadsprosessen, samt råd om hvordan skrive en god søknad.

Hvem står bak Helseteknologiordninga? 

Helseteknologiordninga er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Direktoratet for e-helse, Helsedirektoratet og KS. Ordningen har en total budsjettramme på 150 millioner kroner for 2024.

«Med helseteknologiordningen har vi lytta til innspela vi har fått, både fra helse- og omsorgstjenesten og helsenæringen, og prioriterer en ordning som vil være en hjelp og støtte for kommunene, og også være forutsigbar for leverandørene,» sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i en pressemelding som ble publisert på regjeringen.no 25.10.2023.

Hvilke tiltak kan man søke på?

Helseteknologiordningen vil gradvis dekke all helseteknologi, men for 2024 fokuseres det på velferdsteknologi, digital hjemmeoppfølging og forbedrede journaløsninger. Kommuner kan få støtte til å oppgradere journaløsninger, som fremmer digital samhandling og letter fagfolks arbeid. Digital hjemmeoppfølging gir pasienter digital assistanse i håndtering av egen sykdom.

Konklusjon

Helseteknologiordninga er et spennende tiltak som skal støtte innføring av ny teknologi i helse- og omsorgstjenesten. Ordningen består av en tilskuddsordning som kommunene kan søke på innen 15. januar 2024. Tilskuddet kan brukes til å anskaffe, utprøve og innføre velferdsteknologi, digital hjemmeoppfølging og journalløsninger.


Abonner på bloggen

Ved å fylle ut skjemaet bekrefter jeg at jeg vil motta epost fra velferdsteknologibloggen.no. Vi sender kun epost når vi har publisert nye artikler.


Posted

in

by

Tags:

Website Built with WordPress.com.