Fremtidsverktøyet 2040: Hjelp til å planlegge for fremtiden

KS har laget et nytt verktøy som skal hjelpe kommuner med å planlegge for fremtiden. Verktøyet består av tre steg, og det kan brukes på ulike arenaer, for eksempel i dialog med kommunens administrasjon og innbyggere.

Hva er Fremtidsverktøyet 2040?

Fremtidsverktøyet 2040 er et nyttig verktøy for kommuner som ønsker å være godt forberedt på fremtiden. Verktøyet gir kommunene en god oversikt over de trendene som vil påvirke dem, og det gir dem mulighet til å utforske ulike veivalg.

«Hvor forberedt er vi? For å opprettholde velferden og skape gode lokalsamfunn, må vi handle nå. Fremtidsverktøyet Norge 2040 viser deg problemene vi må håndtere og valg du kan ta for din kommune.»

Det første steget handler om fremtiden

I det første steget får kommunene en oversikt over de store trendene som vil påvirke dem i fremtiden. Dette inkluderer blant annet sentralisering, aldring og økt behov for personell og tjenester.

Det andre steget handler om situasjonen i dag

I det andre steget får kommunene en oversikt over sin egen situasjon. Dette inkluderer blant annet bo- og arbeidsforhold, økonomi og velferdstilbud.

Det tredje steget handler om å ta stilling til fremtiden

I det tredje steget kan kommunene utforske ulike veivalg for fremtiden. Dette kan gjøres ved å ta stilling til påstander og scenarier.

Eksempler på hvordan Fremtidsverktøyet 2040 kan brukes

  • En kommune kan bruke verktøyet til å vurdere om den er godt nok rustet til å møte utfordringene med sentralisering og aldring.
  • En kommune kan bruke verktøyet til å utforske ulike måter å møte økt behov for personell og tjenester på.
  • En kommune kan bruke verktøyet til å involvere innbyggerne i planleggingen for fremtiden.

Fremtidsverktøyet 2040 er et spennende verktøy og utgangspunkt for kommuner som ønsker å ta ansvar for sin egen fremtid.

Se videoen her:

Fotoet i artikkelen er hentet fra KS sine hjemmesider.


Abonner på bloggen

Ved å fylle ut skjemaet bekrefter jeg at jeg vil motta epost fra velferdsteknologibloggen.no. Vi sender kun epost når vi har publisert nye artikler.


Posted

in

by

Tags:

Website Built with WordPress.com.