Dynamon – en løsning som forenkler og effektiviserer utarbeidelse av turnus

Å lage velfungerende turnus i helsevesenet er en utfordring mange ledere kjenner seg igjen i. Uforutsigbare hendelser, økonomiske restriksjoner, varierende bemanningsbehov og ulike behov og preferanser hos de ansatte gjør arbeidet med å etablere en fungerende turnus vanskelig. 

Turnus må kunne gjøres raskt og enkelt. 
Men det har det tradisjonelt ikke vært. 

Dynamon er en norskutviklet programvareløsning som fornyer, forenkler og effektiviserer utarbeidelsen av turnus ved bruk av kunstig intelligens. Løsningen frigjør mye tid for  helseledere, som kan brukes til ledelse, tjenesteutvikling eller pasienter og pårørende – noe som igjen gir bedre helsetjenester. 

Hvordan fungerer Dynamons turnusplanlegging? 

Istedenfor manuelt finne frem til den ene turnusen, finner Dynamon den beste turnusen for dine behov. Basert på input om hvordan hver ansatt skal arbeide med bemannings- og kompetanseplan, vil Dynamon finne og anbefale den beste turnusen som er mulig basert på dine krav og spesifikasjoner.

Med Dynamon som produkt sikrer du at turnusen som genereres er i tråd med arbeidsmiljøloven, sentrale og lokale avtaler mellom arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner, ivaretar ansattes behov som ferie og fravær – samtidig som den sikrer behovet for riktig kompetanse til riktig tid i avdelingen. 

Arbeidet med å skape turnus vil ta mindre enn 8 timer og Dynamon gir deg også en onboarding og opplæring i bruk. 

Hvordan er prosessen med å utarbeide turnus i Dynamon? 

Prosessen med å jobbe frem en optimal turnusplan med Dynamon består av 5 ulike steg. 

  1. Spesifisere ansatte: Løsningen er forhåndsutfylt, forhåndsutfylt, men du kan justere pr. ansatt: Individuelle behov, ferie og annet fravær, antall ansatte.
  2. Spesifisere Bemanningsplan: Planen spesifiserer antall personer og påkrevd  tilgjengelig kompetanse for å tilfredsstille avdelingens daglige oppgaver. Blant annet minimumsantall, spesialkompetanse, bemanningsvariasjoner, osv. 
  1. Generere turnus: Bemanningsplanen låses og ferdigstilling av turnus vil ta alt fra noen sekunder til maksimalt 8 timer.
  2. Analyse av turnus: Når de første turnusene er ferdig generert, vil du bli presentert for en detaljert analyse av bemanning i avdelingen.
  3. Justering av ansattliste og bemanningsplan: Det er mulig å gjøre justeringer i ansattlisten eller bemanningsplanen, og du kan teste ut ulike turnus-modeller før du starter en ny generering eller avslutter arbeidet med en fullt ferdig turnus. 

Foto: Hentet fra Dynamons nettsider.

Hvilke fordeler gir bruken av Dynamon til å utarbeide turnus? 

Dynamon gir en rekke fordeler for å utarbeide gode turnuser:

  • Reduserer tiden det tar å utarbeide turnus
  • Effektivisere og frigjøre tid for de som arbeider med turnus.
  • Ivaretar arbeidsmiljøloven, samt sentrale og lokale avtaler
  • Ivaretar ansattes spesifikke behov
  • Reduserer deltid
  • Rettferdig fordeling av ubekvemme vakter

En god turnus vil for de fleste virksomheter oppleves som helsefremmende for de ansatte og vil også redusere ansatte som slutter, blir sykemeldte eller utbrente. 

Hvem står bak Dynamon? 

Dynamon AS er et teknologiselskap etablert i 2020, med et tverrfaglig team bestående av sykepleiere, ledere, utviklere og andre eksperter. Dynamon er en skybasert tjeneste (Saas – Software as a Service). Løsningen bruker kunstig intelligens (AI) for å finne den beste turnusløsningen basert på innsikt og erfaring fra helsevesenet, og tar hensyn til både arbeidsmiljøloven og individuelle behov.

Teamet bak Dynamon har bred erfaring fra både spesialist- og kommunehelsetjenesten. I tillegg til selve løsningen Dynamon tilbyr de også rådgivning og kurs. 

Dynamon er en skybasert tjeneste (Saas – Software as a Service)

Med Dynamon jobber du direkte i nettleseren. Dette er et mer kostnadseffektivt alternativ til den tradisjonelle måten å distribuere programvareløsninger, der du selv må kjøpe eller bygge egen IT-infrastruktur, installere og konfigurere løsningen – eller ha en IT-avdeling for å vedlikeholde alt sammen.  

Hvordan håndteres sikkerhet og personvern i Dynamon?

Dynamon har på sine nettsider en utfyllende beskrivelse av hvordan løsningen ivaretar personvernet. Blanet annet har de tofaktor pålogging (To-trinns autentisering), interne integrasjoner er kryptert ende-til-ende, turnusgeneratoren har ikke tilgang til personopplysninger, osv.

Les mer om sikkerhet og personvern i Dynamon på selskapets hjemmesider. Om du er nysgjerrig på GDPR, sikkerhet og personvern innen helse har vi en lengre artikkel her.

Bildet i artikkelen er hentet fra Dynamons hjemmeside.


Abonner på bloggen:

Ved å fylle ut skjemaet bekrefter jeg at jeg vil motta epost fra velferdsteknologibloggen.no. Vi sender kun epost når vi har publisert nye artikler.


Posted

in

by

Tags:

Website Built with WordPress.com.