Elektroniske dørlåser (elås) gir tryggere og mer effektive hjemmetjenester i Trondheim Kommune

I et banebrytende tiltak for å forbedre sikkerheten og effektivisere tjenestene, ruller Trondheim kommune ut elektroniske dørlåser (e-låser) til brukere av hjemmetjenesten. Målet er å installere e-låser hos rundt 6000 tjenestemottakere i løpet av året.

Løsningen gir kun autorisert helsepersonell tilgang til boligene gjennom en app på tjenestetelefonen, og kun i det tidsrommet de har oppdrag. All bruk logges for å sikre full sporbarhet og kontroll.

«Elektroniske dørlåser vil spare mye tid og vil gi en større trygghet siden vi kan styre tilgangen til disse også når vi mister en nøkkel,» sier kommunalsjef Laura Steinsli. «Medarbeiderne vil kunne åpne dører til de de skal besøke og de som utløser trygghetsalarmen med samme elektroniske nøkkel, – uten at de trenger å dra tilbake til enheten for å hente nøkkelen.«

I første omgang vil e-låser bli installert hos alle som har vedtak om trygghetsalarm, samt de som har hjemmetjeneste og ikke kan åpne døren selv. Tjenesten er gratis, og brukerne vil bli kontaktet på forhånd for å avtale tidspunkt for installasjon.

Bildet er hentet fra Trondheim Kommunes hjemmesider: Tekniker Endre Neeraas Dahl i Trygghetspatruljen drar rundt i kommunen og monterer trygghetsalarm og elektronisk dørlås.

«Vi forventer at det vil være flere av kommunens innbyggerne som har behov for våre tjenester i løpet av de neste årene,» sier Steinsli. «Samtidig forventer vi ut ifra befolkningens sammensetning at det vil være færre personer som kan utføre arbeid. Derfor er det viktig å bruke helsepersonell på det de er flink på, å gi helse- og omsorgstjenester, og ikke på unødvendige oppgaver som nøkkelhåndtering.«

Artikkel: Les om eldrebølgen vi står ovenfor i norsk helsevesen.

E-låsen er en del av kommunens program for bærekraftige helse- og velferdstjenester, og representerer en viktig satsing på velferdsteknologi for å møte fremtidens utfordringer innen helse- og omsorg.

Les artikkelen på Trondheim Kommunes hjemmesider.


Abonner på bloggen:

Ved å fylle ut skjemaet bekrefter jeg at jeg vil motta epost fra velferdsteknologibloggen.no. Vi sender kun epost når vi har publisert nye artikler.


Posted

in

by

Tags:

Website Built with WordPress.com.